Over ons

Het verhaal begint in 1928 als de vader van Jan de Croon sr. fietsen gaat repareren in een schuur naast zijn huis aan de kneuterstraat in de Wolbos. Niet lang daarna gevolgd door brommers en auto’s. Ook broer ‘Ome Gradus’ komt in het bedrijf, waardoor de naam Gebroeders de Croon ontstaat. In 1950 komt er een shell-pomp bij en verder wordt hier letterlijk alles aangepakt: van een winkel in huishoudelijke artikelen, een autorijschool, een taxibedrijf en de autohandel, tot ziekenvervoer met een Chevrolet waar bij ongevallen de achterbank uit werd gehaald, zodat de brancard met patient achterin kon. In 1973 verhuist het negen kinderen tellende gezin De Croon naar de Posterenk, met het taxibedrijf en een tankstation.

 

Mannen met een passie!

In 1978 heeft Jan de Croon sr. een nieuwe garage gebouwd aan de Enkweg in de Posterenk en is Garage de Croon B.V. opgericht samen met “Opa” en in hetzelfde jaar is de oliehandel opgericht onder eigen naam: D.C.O. De Croon Oliehandel.

In 1985 zijn is het bedrijf verhuisd naar onze huidige locatie op het industrieterrein “Engelenburg” aan de Leigraaf 44-48 in Twello waar onze hoofdvestiging van de tankstations, boekhouding, autobedrijf en wasstraat is gevestigd.

Daarnaast hebben wij 6 DCO tankstations in Voorst, Markelo, Deventer, Kloosterhaar, Klarenbeek en Emmerich (DE).

Ondertussen is de 3e generatie al reeds 10 jaar in het bedrijf gekomen en tellen wij met alle bedrijven samen ongeveer 40 vaste medewerkers en diverse parttimers.

Het autobedrijf wordt geregeld door Maarten de Croon, welke de leiding heeft over het Bosch Car Service Autobedrijf met eigen werkplaats, schadeafdeling en De Croon Classics.

Onze tankstations, shops, oliehandel en webshop Oliehandel.nl waar wij via internet aan particulieren, en bedrijven diverse merken olie leveren in heel Nederland wordt door Jan de Croon jr. gerund.

Waar service nog normaal is !

Met een ouderwetse visie zien wij de toekomst kansrijk tegemoet !

Aangenaam Jan Sr, Jan Jr en Maarten de Croon

#